BPG Overkamp Meddo maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.


Sierbestrating van Overkamp Meddo
Naast een showroom beschikt BPG Overkamp Meddo over een grote showtuin. Want ook voor de inrichting van de tuin is het prettig om een goed beeld te krijgen van de materialen en de mogelijkheden. Daarom zijn in de showtuin diverse soorten sierbestratingen te zien in verschillende tuinopstellingen. Zo wordt meteen duidelijk welk effect keramische tegels bijvoorbeeld hebben op de tuin als geheel, vergeleken met waaltjes bijvoorbeeld. De tuinexperts van Overkamp Meddo zijn op de hoogte van de laatste trends en kennen de praktische voordelen die de ene soort sierbestrating onderscheidt van de andere.

Waaltjes, split en grind
De inrichting van een tuin is al net zo persoonlijk als die van een huis. Zodra de zichtlijnen zijn bepaald, de inrichting is geschetst en het beplantingsplan staat, wordt het tijd om sierbestrating uit te zoeken. Voor het terras, de oprit, paden of borders. En dan is het een kwestie van smaak: worden het moderne tuintegels met strakke lijnen of romantische grindpaadjes? Voor elke stijl en iedere tuin heeft BPG Overkamp Meddo mooie sierbestrating op voorraad. Waaltjes geven een klassieke, tijdloze uitstraling en zijn makkelijk in gebruik. Praktisch gezien is siersplit een slimme keuze, omdat dit hoekig is en daardoor een redelijk stabiele ondergrond geeft. Siergrind is ronder, omdat het uit rivieren komt en de stenen gladgeschuurd zijn. Met als gevolg dat dit meer over elkaar heen glijdt. Daar is wel een oplossing voor: splitplaten. Deze platen houden grind maar ook split beter op hun plek. Voor het terras zijn betontegels met een kleurechte toplaag een goede optie.

Natuursteentegels en keramische tegels
Op zoek naar tegels voor de tuin? Tegels zijn een handige vorm van sierbestrating, want ze kunnen tegen een stootje. De keuze voor beton, natuursteen of keramische tegels is heel persoonlijk. Ze zijn allemaal goed hanteerbaar voor het aanleggen van een prachtig terras of een mooi pad. Ook voor een oprit zijn er diverse geschikte tegels leverbaar. Voor een stoere tuin zijn betontegels een goede keuze. Zoveel smaken, zoveel soorten sierbestrating. Kom zelf kijken en krijg meteen enkele tips voor het leggen van een vlak tegelpad. 

Bel mij