BPG Overkamp Meddo maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.

Al generaties lang is BPG Overkamp Meddo het adres voor hout van de beste kwaliteit. Hier zijn geen latten van matige kwaliteit te vinden, maar uitsluitend degelijke bouwmaterialen. Hardhout, constructiehout, tuinhout en ook rabatdelen. Sinds april 2013 kunnen professionele bouwers en zelfbouwers voor hout en houtproducten terecht in de houthal van BPG Overkamp Meddo, gelegen in Winterswijk.

Hout kopen

In de ruime houthal worden de vele soorten hout overzichtelijk gepresenteerd: van douglas tot vurenhout en van eiken tot steigerhout. Wie op zoek is naar hout voor een vloer, zal in eerste instantie kijken naar de uitstraling.  Uiteraard speelt persoonlijke smaak hierin een grote rol, maar houd ook rekening met natuurlijke lichtinval en de afmetingen van de ruimte. De hardheid van het hout is ook een belangrijke factor. Dit wordt uitgedrukt in 'Janka'. De vochtigheidsgraad, versheid en het gewicht bepalen of hout hoge of een lage 'Janka' heeft.

Houten platen en balken

In de houthal van BPG Overkamp Meddo worden houten platen en balken op maat gezaagd door vakmensen. Zij weten precies voor welke toepassingen hout het beste is en wanneer plaatmateriaal een beter alternatief is. Massief hout zal bijvoorbeeld meer gaan werken: krimpen en uitzetten door temperatuurwisselingen en vocht. Plaatmateriaal is daar minder gevoelig voor. De vakmensen in de houthal adviseren graag over de beste soort hout voor elk project.  In de professionele werkplaats kunnen zij het gekozen hout in elk gewenst formaat zagen, frezen en boren.

 

Bel mij